Dinsdag 27 november 2018

Dementie Dialoog: Vernieuwing van testonderzoek

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De volgende dialoog is dinsdag 27 november aanstaande in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en heeft als titel “Vernieuwing in het testonderzoek op de geheugenpoli. Wat vinden de patiënten hier zelf van?".
 
Gastsprekers van deze avond zijn Dr. Inez Ramakers en drs. Angélique Gruters, neuropsychologen en onderzoekers bij Alzheimer Centrum Limburg. Zij zullen spreken over de diagnostiek op de geheugenpoli, met name over het neuropsychologisch onderzoek (NPO). Als eerste zullen zij met het publiek in dialoog gaan over wat dit onderzoek inhoudt en wat voor taken hiervoor worden gebruikt. Wat valt er bijvoorbeeld precies onder het geheugen of concentratie? Ook zijn de sprekers benieuwd naar de ervaringen in de zaal met dit onderzoek. Tot slot zullen zij de ontwikkeling van een visuele weergave van de resultaten van dit onderzoek bespreken. Deze tool wordt ontwikkeld met geheugenpoli bezoekers en hun naasten voor geheugenpoli bezoekers en hun naasten. De sprekers zijn daarnaast ook erg benieuwd naar wat de mening is van de zaal over deze vernieuwing.
 
U bent van harte welkom vanaf 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Graag zien we u dinsdag 27 november!