Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Skaten voor dementie

8 t/m 13 september 2020

200 kilometer skaten voor een betere kwaliteit van leven voor dementiepatiënten

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema 'Jong en oud'. Over de hele wereld wordt aandacht besteed aan dementieonderzoek en de zorg voor dementiepatiënten en hun families. Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. Echter, juist tijdens deze coronaperiode mogen we deze mensen absoluut niet vergeten. Daarom gaat Golnaz Atefi, onderzoeker bij Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+,  de uitdaging aan om een marathon te skaten om meer aandacht te vragen voor dementieonderzoek en steun aan dementiepatienten. Ze start op dinsdag 8 september a.s. en zal in vijf dagen ruim 200 kilometer skaten. Golnaz zal de eerste 200 km skeeleren namens alle kleinkinderen die hun liefde willen tonen aan hun grootouders die op de een of andere manier te maken hebben met dementie. 

Golnaz Atefi: "Met deze Skate Marathon willen we specifiek zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Adoptieproject, waarbij kinderen van groep 7 en/of groep 8 van de basisschool regelmatig op visite gaan bij mensen met dementie. Wij geloven dat het bouwen van een brug tussen kinderen en ouderen met dementie, jongere generaties positief zal beïnvloeden en stimuleren. Eveneens willen we met het Adoptieproject het taboe en stigma rond dementie doorbreken, en het sociale isolement en de eenzaamheid die mensen met dementie en hun familie ervaren, verminderen."

"

Steun Golaz Atefi

Uw hulp speelt een cruciale rol. Samen met uw bijdrage kunnen wij het Adoptieproject van Alzheimer Centrum Limburg steunen, voor een betere toekomst voor dementiepatiënten en hun families. U kunt

Golnaz steunen door een donatie te geven, en dit vervolgens te delen met uw netwerk. Alle beetjes zijn welkom en helpen mensen met dementie en hun naaste omgeving. Doneer veilig en gemakkelijk met IDEAL of uw creditcard via de actiesite: www.actiealzheimeronderzoekfonds.nl. Of maak uw gift over naar Alzheimer onderzoekfonds Limburg, NL 72 INGB 00050 73958. BIC-Code INGBNL2A.  Hartelijk dank alvast voor uw steun!

Sluit de enquête