Maandag 16 september 2019

Symposium Beweeg mee met Alzheimer Centrum Limburg

In de maand september is het Wereld Alzheimer Week. Daarom zal op maandag 16 september van 13:00 tot 17:00 uur in Kerkrade een symposium over dementie plaatsvinden. Dit symposium wordt georganiseerd door Alzheimer Centrum Limburg en Cube Design Museum. Het symposium is gratis toegankelijk en open voor iedereen voor wie dit thema aanspreekt.  

De middag zal worden geopend door professor Frans Verhey, hoofd van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+. Hij zal spreken over de stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot diagnostiek en behandeling van dementie. Er zullen tevens lezingen gegeven worden door professor Marjolein de Vugt en Dr. Sebastian Köhler waar inzicht zal worden gegeven in de rol van de mantelzorger en op de vraag of dementie te voorkomen is. Tevens is er de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan met onderzoekers van het Alzheimer Centrum Limburg. Parallel hieraan beginnen twee teams bestaande uit wetenschappers, ervaringsdeskundigen, designprofessionals en studenten, in de Cube design labs aan een design challenge. Binnen zes uur ontwikkelen beide teams een mogelijke oplossing voor het vraagstuk: “Hoe krijg je mensen in beweging.” 

U bent van harte uitgenodigd om dit symposium bij te wonen. Inschrijven kan via de onderstaande link: https://server10.np.unimaas.nl/limesurvey/index.php/765865? 

Hieronder vindt u het volledige programma op maandag 16 september 2019