23 april 2017

1e Alzheimer Benefiet Concert 'Vergeet mij niet' op zondag 23 april 2017

Zondag 23 april 2017 geven Hubert Delamboye, Fenna Ograjensek, Piere Colen, Patrice van Ramshorst, Rob Waltmans en Mannenkoor Borgharen Maastricht samen met andere bekende muzikanten uit Limburg een uniek concert in de Koepelkerk in Maastricht. De volledige opbrengst van dit concert gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Daarmee steunen de artiesten en alle gasten direct wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+. Dementieonderzoek in Limburg vóór Limburgers. 

Initiatiefnemer is componist en violist Pierre Colen, jaren nauw betrokken bij de successen van Limburgs Symfonie Orkest (Philharmonie Zuidnederland). Vanuit zijn muzikale achtergrond wil hij iets voor anderen betekenen en aan een oplossing bijdragen voor deze impactvolle hersenziekte. Toen Rob Waltmans en Dré Knols van Mannenkoor Borgharen Maastricht hoorde dat Pierre dit concert wilde organiseren, hoefden zij dan ook niet lang na te denken op de vraag van Pierre om aan dit concert mee te werken. Op 23 april zullen de muzikanten daarom een onvergetelijk concert verzorgen met optredens van onder meer Stéphanie Habets (Voice Kids), Aïcha Cheriff (Kunstbende 2016), Slim Vitz Kids (Kumulus Bigband), Hubert Delamboye (tenor), Fenna Ograjensek (sopraan), Patrice van Ramshorst (jazz), Rob Waltmans (organist) en Mannenkoor Borgharen Maastricht.

Muzikaal avontuur

Het concert ‘Vergeet mij niet’ is een samenwerking van stuk voor stuk geweldige artiesten uit Limburg dat het publiek onder leiding van Rob en Dré weet mee te nemen naar alle uithoeken van het muzikale spectrum, van klassiek naar jazz en pop. De muzikanten zullen met uitdagende en avontuurlijke acts voor jong en oud het podium opkomen. Het belooft daarom een concert te worden vol contrasten.

‘Vergeet mij niet’ is een benefietconcert voor Alzheimeronderzoekfonds Limburg op zondag 23 april 2017 van 15.00 tot 17.00 uur | Koepelkerk, Heerderweg 1 in Maastricht |Tickets € 15,- | Kinderticket € 7,50. Kaarten bestellen, kan via mail: concert@hfl.nl of bel naar (043) 4077 361.

Wilt u net als Pierre zelf in actie komen? Dat kan! Door bijvoorbeeld zelf een actie te bedenken of aan andere acties mee te doen. Ga voor meer informatie naar https://www.alzheimeronderzoekfondslimburg.nl/start-een-actie