Alzheimer Centrum Limburg opent Amsterdamse effectenbeurs

Met een slag op de gong vragen prof. dr. Marjolein de Vugt en prof. dr. Frans Verhey van het Alzheimer Centrum Limburg samen met Alzheimer Nederland aandacht voor preventie van dementie. We worden steeds ouder en daarom zal dementie volksziekte nummer één worden. Uiteindelijk krijgt 1 op de 5 Nederlanders dementie. Op dit moment zijn in Nederland 270.000 mensen met dementie. Dit aantal zal stijgen naar 690.000 mensen in 2055. Er is geen behandeling voor dementie.

Onderzoek toont aan dat leefstijl verantwoordelijk is voor 30% van het aantal gevallen van dementie. Echter, minder dan de helft van de Nederlanders is hiervan op de hoogte. Dit toont het belang aan van meer bewustwording rondom preventie van dementie. Met de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ loopt het Alzheimer Centrum Limburg voorop in de preventie van dementie. De MijnBreincoach app ondersteunt hierbij. Deze app brengt snel de hersengezondheid in beeld, je bent tenslotte zelf het medicijn!

Alzheimer Centrum Limburg is een samenwerkingsverband tussen diverse gezondheidszorginstellingen in Limburg, het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Alzheimer Centrum Limburg maakt zich sterk voor een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten. Hiervoor maakt het op unieke wijze een koppeling tussen vooraanstaand klinisch onderzoek, hoogwaardige patiëntenzorg en innovatieve maatschappelijke projecten.

Sluit de enquête