19 september 2016

Alzheimer: kwestie van kleine stapjes

Waar is Alzheimer Centrum Limburg mee bezig?
 
Alzheimer: kwestie van kleine stapjes, is de titel van een programma over de stand van zaken in het onderzoek naar de dementie-ziekte. L1 zendt het programma zaterdag uit in het kader van de inzamelingsactie L1mburg Helpt Onvergetelijk.

Er is nog geen zicht op een middel dat de dementie-ziekte kan voorkomen. Laat staan genezen. Het programma van Lex van Moorsel, die zelf zijn hersens laat onderzoeken, is te zien op L1 TV op zaterdag 17 september om 21:00 uur, en overdag om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur.  Het programma is ook online te zien op L1.nl/onvergetelijk .
Hoewel er geen medicijn tegen Alzheimer bestaat is er toch hoop, zeggen wetenschappers van het Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht. De nieuwste inzichten en technologie brengen de medici en onderzoekers stapje voor stapje dichterbij. 

Het Alzheimer Centrum richt zich vooral op het voorkomen van de ziekte en op het verbeteren van de kwaliteit van leven van Limburgse patiënten en hun omgeving. Recent onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 3 gevallen van dementie mogelijk voorkomen had kunnen worden. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Bekijk ook http://www.l1.nl/nieuws/326730-terugkijken-alzheimer-kwestie-van-kleine-stapjes
 
Met een avondvullend programma, vanuit ECI Cultuurfabriek in Roermond, sluit L1 TV op 21 september de inzamelingsactie af. De opbrengst gaat naar Alzheimer Onderzoekfonds Limburg. Het telefoonnummer om geld over te maken is al geopend: 088 008 0123.