Dementie spreekuur bij L1 Route Regio

Vanaf 21 september t/m 21 december: elke dinsdagochtend een dementie spreekuurtje met experts van Alzheimer Centrum Limburg tijdens L1 radio programma Route Regio. Elke dinsdagochtend is op L1 radio een spreekuurtje waar luisteraars vragen over dementie en zorg kunnen stellen. 

Sebastian Köhler is universitair hoofddocent en onderzoeker bij Alzheimer Centrum Limburg. Zijn onderzoek focust op het voorkomen van dementie door het aanpassen van je leefstijl. Denk aan gezond eten, regelmatig bewegen, maar ook jezelf mentaal blijven uitdagen door iets nieuws te leren. Sebastian Köhler legt uit waarom het, óók in een lockdown, belangrijk blijft om sociaal en mentaal actief te blijven. Hier kun je het interview met Sebastian Köhler op 30 november jl. terugluisteren.

Op L1 TV heeft acht indringende portretten gemaakt van Limburgers die een eigen weg heeft gevonden in het omgaan met de diagnose Alzheimer. Klik hier om ze te zien. 

Het project Samen Vooruit met Dementie werd vrijdag 17 december afgesloten tijdens een extra editie van het programma AvondGasten met Maurice de Heus en experts in de zorg, patiënten en mantelzorgers. Alleen samen kunnen we een verschil maken in het leven van mensen met dementie en mantelzorgers. 

Geef om dementie en kom in actie. Een donatie geven kan via de site www.actiealzheimeronderzoekfondslimburg.nl. Bij voorbaat hartelijk dank. 

Sluit de enquête