Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Dementie spreekuur bij L1 Route Regio

Vanaf 21 september t/m 21 december: elke dinsdagochtend een dementie spreekuurtje met experts van Alzheimer Centrum Limburg tijdens L1 radio programma Route Regio. Elke dinsdagochtend is op L1 radio een spreekuurtje waar luisteraars vragen over dementie en zorg kunnen stellen. 

Een heel klein gebied in de hersenen kan helpen om de ziekte van Alzheimer al in een heel vroeg stadium aan te tonen. Dat ontdekten onderzoekers van Alzheimer Centrum Limburg. Deze minuscule zogeheten blauwe kern zit diep in de hersenstam verstopt en is enkel in beeld te brengen met geavanceerde MRI-apparatuur. Heidi Jacobs, onder andere assistent-professor en een van die onderzoekers bij Alzheimer Centrum Limburg vertelt vanuit Boston (USA)  over haar werk. Hier kun je het interview met Heidi van dinsdag 26 oktober terugluisteren.

Op L1 TV is tevens vanaf maandag 18 oktober wekelijks een nieuw indringend portret te zien van een Limburger die een eigen weg heeft gevonden in het omgaan met de diagnose Alzheimer. Samen Vooruit met Dementie is elke maandag te zien op L1 TV om 17:00, 18:00, 22:00 en 23:00. Terugkijken? Klik dan hier

Het project Samen Vooruit met Dementie wordt vrijdag 17 december afgesloten tijdens een extra editie van het programma AvondGasten met experts, patiënten en mantelzorgers. Alleen samen kunnen we een verschil maken in het leven van mensen met dementie en mantelzorgers.

Geef om dementie en kom in actie. Een donatie geven kan via de site www.actiealzheimeronderzoekfondslimburg.nl. Bij voorbaat hartelijk dank. 

Sluit de enquête