31 augustus 2017

Dialoog rondom Dementie: afasie en dementie

Alzheimer Centrum Limburg op woensdag 13 september aanstaande in het academisch ziekenhuis Maastricht een dialoog rond dementie: 'Afasie en dementie'. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het azM. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Inleiders deze avond zijn Bianca Reubzaet - Swelsen (logopediste Envida) en Nel Roodenburg (gepensioneerd logopediste MUMC+).

Bianca Reubzaet-Swelsen en Nel Roodenburg vertellen over communicatieproblemen die sociale problemen bij dementie/ afasie kunnen verergeren. Ze gaan onder andere in op de volgende zaken: 

Inzicht/ begrip in een persoon met dementie op sociaal vlak: wat moet iemand inleveren door zijn ziekte? Wat betekent het om niet meer alles te kunnen volgen? 

Hoe kun je goed contact maken met iemand met dementie? Hoe voorkom je dat je nog meer leed toevoegt? En hoe kun je toch goede communicatie toepassen terwijl je de persoon met dementie niet begrijpt?

Beide logopedistes, die al jarenlange ervaring met deze doelgroep hebben, beantwoorden graag uw vragen en gaan met plezier de Dialoog aan met het publiek.