22 september 2016

Fantastisch resultaat voor L1mburg Helpt Onvergetelijk

 

De inzamelingsactie L1mburg helpt onvergetelijk heeft maar liefst € 227.162,- opgebracht. Op 21 september jl. - op Wereld Alzheimer Dag - werd de inzamelingsactie afgesloten met een live tv-uitzending vanuit de ECI Cultuurfabriek in Roermond. De opbrengst wordt gebruikt door Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Het doel hiermee is onderzoek naar preventie een een betere begeleiding van dementiepatienten en hun familie.

Dementie is een groeiend gezondheidsprobleem in onze samenleving. Voorlopig is geen genezing mogelijk, maar wel is duidelijk dat preventie heel zinvol kan zijn. Diverse risicofactoren voor dementie, zoals hart- en vaatziekten, stemmingsklachten, sociale activiteiten en bepaalde voeding, zijn te beïnvloeden en te behandelen. Het beste resultaat bereik je, wanneer je op relatief jonge leeftijd ermee begint, vanaf 40 jaar en ouder. De verwachting is dat hiermee 30 % van het aantal gevallen met dementie kan worden voorkomen. Onderzoek naar preventie van dementie kan veel Limburgers helpen. De opbrengst van de tv-uitzending gaat naar onderzoek in Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+.

De grote live tv-uitzending begon om 17:00 uur en duurde tot 22:30 uur. Presentatoren waren Bas van der Zwaan, Beppie Kraft en Kirsten Paulus. Beppie Kraft is al jarenlang ambassadrice van Alzheimeronderzoekfonds Limburg.

Partners in project L1mburg Helpt Onvergetelijk zijn Health Foundation Limburg, gemeente Roermond en L1. Op de actiepagina van L1 is meer informatie te vinden: www.l1.nl/onvergetelijk.