Gratis online training voor mantelzorger van jonge mensen met dementie

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie is er een gratis online training op www.dementie.nl. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen voor naasten van jonge mensen met dementie. 

De training is een internationaal ontwikkelde e-learning waar Alzheimer Centra uit zes Europese landen aan meewerkten. Onder leiding van prof. dr. Marjolein de Vugt van Alzheimer Centrum Limburg is het programma vertaald en aangepast aan de Nederlandse situatie. De Nederlandse versie is ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer, Radboudumc Alzheimer centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd en gefinancierd door ZonMw, Alzheimer Nederland en JPND. Om te onderzoeken of de training optimaal aansluit bij de behoeften van mantelzorgers in Nederland, doen we onderzoek.  

Help je mee?

Ben jij betrokken bij een naaste met dementie op jonge leeftijd (onder 65 jaar)? Dan help je mee aan het onderzoek door (een deel van) de training te volgen en een paar vragen te beantwoorden via een pop-up venster dat verschijnt binnen de training. Het is vervolgens ook mogelijk om een uitgebreidere vragenlijst in te vullen en mee te doen aan een interview. Dat kan eenvoudig thuis, in je eigen tijd.  

Bekijk de training: https://www.dementie.nl/training-dementie-op-jonge-leeftijd

Of mail ons bij vragen: Jdtraining-np@maastrichtuniversity.nl

Sluit de enquête