10 september 2016

L1 trekt door provincie met Alzheimer-actie

 
L1 trekt komende week door de provincie om vergeet-me-nietjes te verkopen samen met Alzheimeronderzoekfonds Limburg. De actie wordt gehouden in aanloop naar de grote live-uitzending op 21 september, waarmee L1mburg Helpt Onvergetelijk wordt afgesloten.
 
Presentator Bas van der Zwaan en zijn team zijn steeds aanwezig van 10:00 tot 16:00 uur en doen doorlopend verslag op L1 Radio. Een potje met een bloemetje kost 2,50 euro, waarvan 2 euro naar het goede doel gaat: Alzheimer Onderzoekfonds Limburg. Het Limburgse onderzoek van deze organisatie richt zich op preventie en op een betere begeleiding van mensen met dementie en hun naasten.
 
De L1-vergeet-me-nietjes-wagen rijdt de volgende route:
- Maandag 12 september: de Markt in Venray
- Dinsdag 13 september: Centraal Station Venlo
- Woensdag 14 september: de Markt in Roermond
- Donderdag 15 september: de Markt in Maastricht
- Vrijdag 16 september: de Markt in Kerkrade
 
Bijna iedereen wordt op een of andere manier geconfronteerd met dementie in zijn of haar omgeving. L1 wil dit maatschappelijke thema op de agenda zetten en heeft daarom L1mburg Helpt Onvergetelijk ontwikkeld, met als partners Alzheimeronderzoekfonds Limburg en gemeente Roermond. In aanloop naar de grote tv-uitzending op 21 september, live vanuit ECI Cultuurfabriek in Roermond, besteedt L1 op radio en tv veel aandacht aan dementie. 
Meer informatie op L1.nl/onvergetelijk.