Mooie cheque voor dementieonderzoek in Limburg

Het is een jaarlijks terugkerende traditie dat Lions Club Echt “Gooj Stéin” een wijnactie organiseert waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. 

In 2019 organiseerde deze Lionsclub een wijnactie samen met wijnhandel Léon Colaris uit Weert. Als start van de wijnactie vond in de sfeervolle ambiance van Cultuurhuis Edith Stein in Echt in november een wijnproeverij plaats. Daar konden alle gasten onder het genot van een hapje, 23 prachtige wijnen proeven. Een week later werd een wijnproverij bij het hoofdkantoor van Envida in Maastricht georganiseerd. En met succes! Want de opbrengst van voor het goede doel, Alzheimer onderzoekfonds Limburg, is 5.000 euro geworden.

Door de coronacrisis werd de bekendmaking van het bedrag uitgesteld, maar vrijdag 11 september jl. was het zover. Het bestuur van Lions Club Echt overhandigde een mooie cheque aan prof. Frans Verhey van Alzheimer Centrum Limburg en Paula Snijders van Alzheimer onderzoekfonds Limburg.

Prof. Frans Verhey: “Door het ondersteunen van onderzoek dragen we bij aan kennis en kunde in het voorkomen van dementie, o.a. door leefstijl en voeding, en hoe om te gaan met mensen met dementie en hun naasten. Zo proberen wij gezamenlijk tot een dementievriendelijke samenleving te komen.”

Alzheimer onderzoekfonds Limburg is een fonds van Health Foundation Limburg en maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht MC+. Onderzoek dat de kwaliteit van lever verbeter van zowel dementiepatiënten als hun naaste familie. 

Sluit de enquête