She did it! Golnaz heeft 200 km geskeelerd voor dementiepatiënten en hun familie

De Iraans Golnaz Atefi skeelderde de afgelopen week 200 km om geld op te halen voor het Adoptieproject van Alzheimer Centrum Limburg. Een top prestatie! We zijn enorm trots op haar. Golnaz werkt als onderzoeker bij Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+. Atefi werd vroeger zelf geconfronteerd met dementie bij haar grootvader. In haar kinderjaren speelden haar grootouders een belangrijke rol in haar leven. Van hen kreeg ze haar eerste paar skates. Er ontstond een hobby uit die ze nog steeds graag beoefent.

Eenzaam thuis
Tijdens de piek van de corona epidemie dacht Atefi veel na over mensen met dementie die alleen thuis zitten. Om hen een hart onder de riem te steken kreeg ze het idee om geld op te halen voor het adoptieproject van het Limburgse Alzheimercentrum. Dit project brengt kinderen in contact met ouderen met dementie. Zo kunnen kinderen leren over de ziekte en wat die doet met mensen. Ouderen met dementie komen op hun beurt in contact met jeugd wat hen uit hun isolement haalt.

Ambassadeur
Golnaz: "Het is ook betekenisvol voor mezelf. Het voelt een beetje alsof ik dit met terugwerkende kracht voor mijn eigen grootouders doe. Ik wil graag de ambassadeur zijn voor als die kleinkinderen die opa’s of oma’s hebben met dementie. Daarom heb ik ook veel zin in deze uitdaging. Het wordt zwaar maar wel leuk en voor een belangrijk doel."

Skatemarathon
Atefi vertrok 8 september vanuit Maastricht voor haar uitdaging. In vijf dagen wilde ze het Duitse Witten bereiken. Onderweg werd ze gesteund door collega’s die af en toe zorgen voor een natje en een droogje. Maar het skaten moest ze toch zelf doen. Zondag 13 september heeft ze haar missie volbracht, ruim een week voor Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Met haar ‘Rolling for dementia’-project hoopt ze flink wat geld op te halen.

Wil je het Adoptieproject nog een steuntje in de rug geven en dementiepatiënten uit hun isolement halen? Dan kan dit via www.actiealzheimeronderzoekfonds.nl of via het rekeningnummer van Alzheimer onderzoekfonds Limburg: NL72 INGB 00050 73958.

Hartelijk dank alvast.

Sluit de enquête