2 november 2017

Stem op Partner op Balans

Dr. Lizzy Boots, onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Limburg, is genomineerd voor de Medische Inspiratorprijs 2017 met haar cursus ‘Partner in Balans’. Helpt u haar de prijs in de wacht te slepen? Met uw stem maakt u € 75.000,- aan dit onderzoek mogelijk.

Partner in Balans

De cursus ‘Partner in Balans’ helpt mantelzorgers omgaan met onzekerheden en vragen na de diagnose dementie. De cursus is ontwikkeld met én voor mantelzorgers. Tijdens het onderzoek werkte dr. Lizzy Boots intensief samen met mantelzorger mevrouw Tillie-Hecker.

Kennis van de ervaringsdeskundige

Mevrouw Tillie-Hecker is mantelzorger voor haar echtgenoot met dementie. Zij pleit ervoor dat alle mantelzorgers ondersteuning krijgen: “Mantelzorg kies je niet, dat komt op je pad met alle vragen van dien. Deze cursus leert je problemen anders te benaderen en de mantelzorgers in de filmpjes begrijpen je situatie. Ik denk vaak terug aan hun praktische tips. Ik wil me er graag voor inzetten dat iedereen deze nodige ondersteuning krijgt.” 

Medische Inspiratorprijs 2017

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal.

Stem nu!

Met deze prijs wil dr. Boots de cursus beschikbaar maken voor partners en naasten in heel Nederland. Iedereen verdient het namelijk om in balans te zijn. Helpt u mee dit mogelijk te maken? Mevrouw Tillie-Hecker: “Stem op de mantelzorger van vandaag en morgen!”

Stemmen kan via de website van Zonmw!