9 december 2016

Teeke Zingen brengt € 3.600 op voor Alzheimeronderzoekfonds Limburg

Uniek en bijzonder Teeke Zinge met Beppie Kraft en Angelina Meijer

Op 8 december organiseerden Alzheimeronderzoekfonds Limburg en Grand Café Maastricht Soiron een avondvullend programma ‘Teeke Zinge’ met Beppie Kraft en Angelina Meijer. Samen met alle gasten zongen Beppie en Angelina ‘leedsjes vaan vreuger en noe’. Liedjes die niemand wil vergeten! Jan Janssen, bekende Maastrichtenaar en verhalenverteller, vertelde in zijn typerende humoristische stijl, twee mooie Maastrichtse kerstverhalen. Ruim 150 gasten waren aanwezig bij deze 5e editie van Teeke Zinge.

 Alle betrokken partijen: Grand Café Maastricht Soiron, Joep Servais (piano), Hans Coenjaerds (geluid), Angelina Meijer, Jan Janssen en Beppie Kraft deden dat geheel pro dep. Hun gage was het applaus van een dankbaar publiek en een liedje gezongen door de oudste gast die aanwezig was. Een dame van 102 jaar zong samen met Beppie Kraft in het Frans 'Chanson D'Amour'.

Beppie Kraft: “Als ambassadeur van Alzheimeronderzoekfonds Limburg wil ik graag het taboe rond dementie doorbreken en meer aandacht vragen voor mensen met dementie en hun familie. Dat vind ik ontzettend belangrijk, want ik weet hoe verdrietig het is om het contact met iemand met dementie langzaam maar zeker te verliezen.”

De gehele opbrengst van deze bijzondere avond gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg, waarvan Beppie Kraft ambassadeur is. Daarmee steunen de gasten direct het wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+. Onderzoek in Limburg vóór Limburgers, want maar liefst 1 op de 5 mensen in Limburg krijgt deze mensonterende ziekte. Angelina Meijer: “Onderzoek is noodzakelijk zodat mensen in de toekomst kunnen genezen van dementie. Minder overbelasting, strijd, eenzaamheid en een betere kwaliteit van leven! Dat is waar we het voor doen!”