Vanaf 18 oktober op L1 TV de docu 'Samen vooruit met Dementie'

Acht indringende portretten van Limburgers met dementie. Acht patiënten vertellen hun verhaal bij L1. Zo veel jaren nog te gaan, zo veel plezier nog te beleven. Hoe haal je het meeste uit het leven, ondanks dat slechte nieuws?

Een diagnose Alzheimer, en wat dan? Wat doet dementie met jezelf, je familie en vrienden? Acht patiënten vertellen hun verhaal bij L1. Zo veel jaren nog te gaan, zo veel plezier nog te beleven. Hoe haal je het meeste uit het leven, ondanks dat slechte nieuws. Jong, oud, man, vrouw, iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Iedereen vindt een eigen manier om met Alzheimer te leven. De getuigenissen van de acht Limburgers worden toegelicht door experts van Alzheimer Centrum Limburg, met de nieuwste inzichten, recente innovaties en de wijsheid die komt met jaren ervaring.

Op L1 TV is vanaf maandag 18 oktober wekelijks een nieuw indringend portret te zien van een Limburger die een eigen weg heeft gevonden in het omgaan met de diagnose Alzheimer. Samen Vooruit met Dementie is op maandagen te zien op L1 TV om 17:00, 18:00, 22:00 en 23:00 uur. Het project Samen Vooruit met Dementie wordt op vrijdag 17 december afgesloten in een extra lange editie van het discussieprogramma AvondGasten met experts, patiënten en mantelzorgers om 18:30 en herhaling om 23:00 uur.

Wil je de reportages terugkijken, klik dan hier. Zou je naar aanleiding van deze interviews de onderzoeken en projecten van Alzheimer Centrum Limburg willen ondersteunen? Dan kan dit via deze link. Bij voorbaar hartelijk dank!

 

Sluit de enquête