Geef een boek cadeau en steun dementieonderzoek

'Herinnering', een bundel van prachtige columns over demente moeder

‘Herinnering’ is de titel van een bundel columns die publicist en voormalig MGL-journalist Jos Frusch schreef over zijn moeder, die in april vorig jaar aan dementie overleed. De illustraties zijn van de Maastrichtse illustrator Geertje Grom. Op de achterflap van het boek schrijft Frusch: Een boek over mijn moeder moest het worden. Over haar jeugd, haar jaren in de rolstoel, haar dood, haar dementie. Herkenbaar voor iedereen. En de opbrengst moest gaan naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Meer wensen waren er niet… Ik beschouw dit boek als een sokkel voor haar, klein maar fijn. En als een manier om haar dood een plaats te geven in mijn leven.’

De volledige opbrengst van het boek gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Professor Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, schrijft het voorwoord. Voormalig politica Maria van der Hoeven is voorzitter van het comité van aanbeveling. De schrijver zelf ziet af van een gage.

Jos Frusch (Buchten, 1955) studeerde muziekwetenschap en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Hij was werkzaam bij de Limburgse kranten als muziekrecensent en kunstredacteur. Sinds 2007 runt hij zijn eigen cultureel adviesbureau CCJosFrusch. Hij schrijft boeken, adviseert overheden en culturele instellingen en is - onder meer - zakelijk leider van Ensemble 88 en directeur van Openluchttheater Valkenburg.

Tot 1 april 2018 is het boek bij voorintekening te koop. De naam van de koper wordt dan - indien gewenst - opgenomen in het boek in een speciale lijst van voorintekenaars. Tot die datum kunt u een mail sturen naar Paula Snijders van Alzheimeronderzoekfonds Limburg, p.snijders@hfl.nl, waarin u aangeeft het boek bij voorintekening te willen kopen. De verkoopprijs bedraagt € 22,50.

Bellen kan natuurlijk ook! Het nummer is: (043) 4077 361.