Start een actie

Roda JC organiseert senior friendly voetbalwedstrijd

De voetbalwedstrijd op zaterdag 17 september 2016 Roda JC – sc Heerenveen staat in het teken van ouderen en de campagne ‘L1mburg helpt onvergetelijk‘. U kunt deze voetbalwedstrijd bijwonen met familie. Een ticket kost € 10,- per persoon en is te bestellen via vergeetmijniet@hfl.nl. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal tickets.

Wim Collard, algemeen directeur Roda JC: “De omgeving van de club wordt gekenmerkt door een sterke vergrijzing. Roda JC speelt een rol in het terugdringen van eenzaamheid in de regio en werkt aan een dementievriendelijke maatschappij. Het is belangrijk dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek om dementie te voorkomen en een leven met dementie zo makkelijk mogelijk te maken. De voetbalwedstrijd op 17 september 2016 Roda JC – sc Heerenveen staat in het teken van dementie. Ouderen en hun mantelzorgers vormen een erehaag “Vergeet mij niet”. Voor aanvang van de wedstrijd wordt bij de ingangen een collecte gehouden voor Alzheimer onderzoekfonds Limburg. De cheque met de opbrengst van deze collecte wordt tijdens de onvergetelijke tv-show op 21 september 2016 door een speler van Roda JC aangeboden.”
 
Een onderdeel van de campagne ‘L1mburg helpt onvergetelijk‘ l1 is de verkoop van vergeet-mij-nietjes. Roda JC nodigt haar fans uit om binnen deze vrolijke campagne zo veel mogelijk terracotta potjes met vergeet-mij-nietjes te verkopen, want iedereen kan een steentje bijdragen. In een tray zitten 20 ‘Vergeet-mij-nietje‘ die voor € 2,50 per stuk te koop zijn. € 2,- gaat naar onderzoek ter preventie van dementie in Limburg. De ‘Vergeet-mij-ietjes‘ zijn te koop in de Roda JC fanshop in het Parkstad Limburg Stadion.
 
rjc Dementie is nog steeds niet te voorkomen of te genezen. 1 op de 5 mensen krijgt er vroeger of later mee te maken! Alzheimer is de meest voorkomende vorm. De omgeving kan er voor zorgen dat dementiepatiënten zo lang mogelijk mee blijven doen. Denk aan wedstrijden van Roda JC bezoeken, zelfstandig je boodschappen halen of mee blijven doen aan een vereniging. Daarom steunt Roda JC Midden in de Maatschappij de campagne ‘L1mburg helpt onvergetelijk’.