Sponsoren

Uw bedrijf kan sponsor worden van Alzheimer onderzoekfonds Limburg of een van haar activiteiten steunen. Een sponsorschap is maatwerk, we kijken graag samen met u wat het best bij uw bedrijf past. Verder praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (043) 407 73 61 voor een afspraak.

Waarom is onderzoek nodig?

Alzheimer onderzoekfonds Limburg zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan zorg op maat en behandeling van dementie met als resultaat geïntegreerde zorg en onderzoek, gericht op de individuele patiënt en zijn omgeving. Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is. Door de toenemende vergrijzing in Limburg en het ouder worden van de bevolking zal het aantal mensen dat aan dementie lijdt in onze provincie, de komende decennia meer dan verdubbelen. De behoefte aan hulp wordt de komende jaren steeds groter. Alleen met wetenschappelijk onderzoek kunnen we dit scenario stoppen. Daarom is het belangrijk om nieuwe, aanvullende behandelmethoden te vinden. Alzheimer onderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek dat aan nieuwe behandelmethoden ten grondslag ligt.

mdv
"In ons land zijn zo'n 15.000 mensen met dementie jonger dan 65 jaar. Dementie wordt vaak bij jonge mensen niet meteen herkend. Men denkt dan eerder aan een depressie of burn-out. Een vroege diagnose is juist bij jonge mensen belangrijk omdat zij midden in het leven staan en vaak een baan en nog een jong gezin hebben. Ook is het van belang om naar de impact te kijken van deze ziekte op het gezin. Dankzij uw steun aan Alzheimer onderzoekfonds Limburg krijgen we meer inzicht in de specifieke behoeften van deze speciale doelgroep."

Prof. dr. Marjolein de Vugt, coördinator Alzheimer Centrum Limburg en Senior onderzoeker / GZ psycholoog.

Sluit de enquête